Разбери как да направиш усмивката си по-красива и искрящо бяла, следвайки няколко прости правила в грима.

Блестящи очи

Искрата в очите ти се активира веднага щом лицевите ти мускули получат команда „Усмихни се“. Това е защото мимическите ти мускули променят напълно изражението ти. Използвай бял молив отвътре на долния клепач, това веднага ще озари погледа ти и очите ти ще изглеждат по-големи и блестящи. Подчертай контура им с тъмен молив, очна линия или тъмни сенки. Контрастът между тъмно и светло ще направи погледа ти по-изразителен. Можеш да сложиш светли сенки във вътрешния ъгъл на окото и под костта на веждите, това ще направи очите ти сияйни. Но не прекалявай с грима, защото повечето сенки или изкуствени мигли ще направят клепачите ти тежки и усмивката ти ще изглежда неестествено.

Изписани вежди

Ако има детайл, който напълно може да промени изражението ти, това са веждите. Много е важно те да са извити, според правилата, защото формата и посоката им могат визуално да повлияят на усмивката ти. Например, ако са прекалено ниско в основата си и с прекалено висока арка, то ти ще изглеждаш намръщена. Ако пък са много тънки и повдигнати, те правят изненадана през цялото време. Имай предвид добре познатите точки за справка, когато определяш дължината на веждите и къде точно да се извиват. За да определиш откъде да започне веждата ти, се съобрази с две точки: основата на носа и вътрешната част на окото. За края им – основата на носа и външната част на окото. За извивката са важни основата на носа и ириса. Не забравяй да се съобразиш максимално с естествената форма на веждите си.

Добре оформени скули

За да имаш перфектно оформени скули, вместо стандартния фон-дьо-тен използвай тониращ крем. Когато се смеем, мускулите при скулите, които са подредени във ветрилообразна форма, се активират от движението на устните. Погледни се в огледалото, свий бузи и нанеси тониращия крем от центъра навън. След това се усмихни и виж разликата. Не мислиш ли, че изглеждаш по-красива?

Съблазнителни устни

Ексфолирай устните си и ги хидратирай добре, след това очертай контура им с молив. Хубаво е да се съобразиш и да сложиш нюанс близък до цвета им или до цвета на червилото, което ще използваш. Какво ще кажеш за наситено червено или черешово? Не си падаш по ярки цветове? Може би ще промениш мнението си, когато разбереш, че те правят усмивката ти още по-бяла и блестяща. Когато сложиш неутрално червило като розово, оранжево и кафяво зъбите ти изглеждат жълтеникави.

Сияйно лице

Казвали ли са ти, че сияеш от щастие? Е, направи го само с един трик. След като ексфолираш лицето си, смеси малко лосион с блестящи частици със същото количество фон-дьо-тен и нанеси върху лицето си.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви