Роботи се борят един срещу друг в невиждана битка в Бургас. В Дома на Нефтохимика ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и ПГМЕЕ показват изключително знания и умения в сферата на роботиката в атрактивното „ROBO CHALLENGE BURGAS“.

„Има много добри разработки. Предварително сме разгледали част от роботите, има чудесни идеи, а учениците наистина са се постарали“, каза Георги Георгиев, организатор на състезанието.

Освен емоцията се радвам, че имаме и възможността да развием интелектуалните способности на учениците ни. Бургас активно ще развива този вид спорт, като трябва да се замислим и за финансиране на подобен спортен клуб. Нека най-добре подготвените отбори спечелят„, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Футуристичната надпревара протича в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × one =