От години се говори за този проект и може би най-после той ще види бял свят. Джейми Фокс публикува в Инстаграм своя снимка с Майк Тайсън, използвайки хаштаг „Пътуването започва“. С тази снимка носителят на „Оскар“ съобщава, че филмът е на крачка разстояние от старта на работата по създаването му.

Самият Тайсън реагира много положително на публикацията. Той дава да се разбере, че би искал да види Фокс като себе си на екрана

Джейми Фокс като Майк ТайсънОще от 2009 г. актьорът споделя идеята си, че е готов да играе ролята на легендарния боксьор в биографична драма за живота му. Първоначално за режисьор е обявен Тейлър Хакфорд, за чийто филм „Рей“ той печели своя „Оскар“. Впоследствие Фокс казва, че заедно с Тайсън са обсъждали идеята за филм с „Парамаунт“, като вече за режисьор е обявен Мартин Скорсезе.

Тогава интересът към проекта става огромен, тъй като това ще е първият боксов филм на великия режисьор, след класиката „Разяреният бик“. За съжаление идеята пропада, но Фокс не спира да преследва мечтата си

Знаем, че биографичните роли са неговата стихия. Той беше безупречен като Рей Чарлс във филма на Хакфорд, донесъл му толкова много награди. Освен това игра спаринг партньор на героя на Уил Смит в „Али“. Оливър Стоун пък му предлага ролята на Мартин Лутър Кинг във филм за живота му, продуциран от Стивън Спилбърг. Надяваме се да го видим и като прочутия боксьор, увенчан и със скандална слава.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − 5 =