Треньорът Димитър Димитров проучва възможността да заведе дело срещу „Иртиш” (Павлодар). В сряда той и неговите помощници в треньорския щаб – Петър Колев и Георги Чиликов са били записани в тимовия лист за домакинството срещу „Жетсиу” (0:3), но не са били допуснати от охраната на стадиона.

Имаше информация, че той води отбора, а от клуба отрекоха слуховете за уволнението му. Херо и неговите асистенти обаче липсваха на резервната скамейка. Отборът беше воден от треньора на вратарите на „Иртиш” Андрей Ненашев.

Най-интересното е, че по-късно българският специалист получил съобщение от клуба, в което е запитан защо не е бил на мача. Предполага се, че това е ход от управата, за да си спести плащането на обезщетение по договора на българина.

После се появи информация, че Димитров е бил уволнен, след това че си е подал оставка, а накрая се заговори за раздяла по взаимно съгласие. В момента въпреки отричанията, от „Иртиш” вървят преговори за прекратяването на отношенията с треньора и българите в щаба.

Димитър Димитров изведе „Иртиш“ до бронзовите медали през 2016 г. и до участие в Европейските клубни турнири сезон 2017/2018. През миналото лято той бе поканен за втори път в клуба, когато тимът се намираше в тежко положение. Херо и неговият екип успяха да спасят „Иртиш” от изпадане.

В настоящия момент отборът загуби последните си четири мача от първенството без отбелязан гол и е на десето място в класирането с шест точки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви