Българската кандидатура за домакинство на Световно първенство по ветроходство в клас 470 през 2021 г. е под въпрос. Причината е – липса на писмено потвърждение за подкрепа от страна на Българска федерация ветроходство /БФВ/ в комплекта документи.

Кандидатурата на яхт клуб „Порт Бургас”, подкрепена от Община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД, трябва да бъде защитена на 6 май т.г. в Сан Ремо по време на Европейското първенство на 470, съобщава nauticabull.com.

Кандидатстващите са изпратили писмо до УС на БФВ в началото на април, но все още не разполагат с важния документ, след като от момента на получаването му до днес не е свиквано заседание на УС.

България вече има едно спечелено домакинство през 2021 г. – ЕП на Laser във Варна. Евентуален успех на кандидатурата на Бургас ще доведе в страната светилата на световното ветроходство в първата година на следващия олимпийски цикъл.

Яхт клуб „Порт Бургас” вече бе успешен домакин на Световното първенство на 470 за младежи през 2007, Открито Европейско първенство за 420 и 470 младежи през 2015, Европейско първенство за Optimist през 2017 и Открито Европейско първенство за 470 през 2018 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − 2 =