Атанас Терзиев

Какво е заложено в количествено-стойностната сметка за строително-монтажните работи за обект „Реконструкция на кръгово кръстовище гр. Несебър“, част от Капиталовата програма на Община Несебър за 2019 г. И коя е фирмата, изпълняваща строително-монтажните работи по същия обект. Тази информация е поискал общинският съветник от ГЕРБ Атанас Терзиев от кмета на Несебър. Той е входирал заявление за достъп до информация в общинската администрация, а поводът за това е състоялата се на 27 април извънредна сесия.

Тогава местният парламент гласува една точка – за актуализация на общинския бюджет по няколко пера,

която бе свързана и с увеличаване на разходите за ремонт на кръговото кръстовище в морския град. То се намира на входа на града и е важна пътна артерия за курортния комплекс Слънчев бряг.

„Необходимо е не само ние като съветници да получим адекватна и детайлна информация, но и широката общественост.

Жителите на Несебър също не са наясно по какъв начин предвидената реконструкция на кръгово кръстовище, която е била 100 000, става 290 000. Разликата е огромна – 190 000 лв, а не ни беше предоставена по време на сесия стойностна сметка за това“, коментира Атанас Терзиев.

Той поясни, че всички съветници са били информирани ден по-рано за извънредната сесия,

която е била свързана и с отпускане на средства за аварийно брегоукрепване в село Равда. С документите са се запознали час преди заседанието. „След като бе отказано да гласуваме промените в бюджета като отделни точки, гласувахме с „за“ за всичките актуализации. Но по този начин не стана ясно кое налага завишаването на разходите за кръговото кръстовище, след като нямаше и детайлна разбивка“, допълни още Терзиев.

Общинският съветник от ГЕРБ допълни, че ще очаква в разумни срокове информацията, която е поискал от кмета на община Несебър и администрацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 − 9 =