13 C
Бургас
събота, 21 септември, 2019
НАЧАЛО Бургас Натоварен трафик след края на почивните дни, въведоха специални мерки за безопасност...

Натоварен трафик след края на почивните дни, въведоха специални мерки за безопасност на движението

25
0

В последния от почивните дни за Великден са в сила специални мерки за безопасно придвижване по основните пътища на страната. Днес между 14 и 20 часа се ограничава движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените отсечки, предаде БНТ.

За улеснение на трафика, до утре сутрин в ремонтираните участъци на автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ ще работят по две ленти за София и една за Бургас и Варна. Осигурени са и алтернативни маршрути

На магистрала „Тракия“ движението е затруднено по участъците ,които са в ремонт – виадуктите на 13-и, 15-и и 20-и километър, съобщи Нова телевизия. Същото важи за магистрала „Хемус“, където се извършва реконструкция на съоръжения.

Поради своята спешност не е можело ремонтите да бъдат отложени, за да се осигури безпрепятствено пропускане на трафика

„Извършват се ремонти, които са абсолютно необходими, част от тях са тежки ремонти – по долно, по горно строене, подмяна на настилка, ремонти, които не се извършвани дълги години“, коментира пред Нова телевизия инж. Иван Василев от АПИ.

От пътната агенция обясняват, че работата по основните пътища ще продължи поне още два месеца, но през летния сезон пътуването по магистралите ще бъде по-лесно

„Правим всичко възможно там, където технологията позволява и да не се наруши качеството, преди активния летен сезон да освободим тези съоръжения“, увери инж. Василев.

Междувременно, шофьорите трябва да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден един екип спира между 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лева

От Пътната агенция съветват водачите да предвидят повече време за придвижване, да карат със съобразена скорост и да не използват аварийните ленти за изпреварване.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви