Любители на къмпингуването протестираха край екоплажа в защитената местност Иракли. Те се обявиха срещу застрояването на Черноморието. Категорични са, че не искат бетон, а природосъобразен туризъм, предаде Bulgaria ON AIR. Според тях, именно прекаленото застрояване гони туристите от българското море.

Преди месец туристическият бранш потвърди очакванията за труден летен сезон. Между 3 и 5% са спаднали ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи преди време изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев

Сред причините били липсата на опитни кадри. Наетите миналата година украински студенти не били свикнали на високите стандарти на работа и това веднага се отразило на отлива. Затова пък се очаква и тази година да се внасят кадри именно от Украйна и Молдова.

Хотелиери и представители на бранша по южното Черноморие също отчитат спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия. По-малкият брой резервации от бранша обясняват с успокояването на обстановката в Турция, Мароко и Египет

Хотелиерите обясняват, че търсят нови пазари, за да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да се променят.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви