Десетки деца от СУ „Н. Й. Вапцаров“ ЦДГ „Русалка“ рисуваха върху еднометрови яйца и багриха великденската украса на Приморско. Хладното време не притисни малките художници и те се впуснаха с невиждан ентусиазъм в традиционната за града инициатива, чието начало беше поставено от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Малки и големи рисуваха върху гипсови и стиропорени яйца и зайци. Малките ентусиасти имаха възможност да боядисат и над 500 истински яйца, които ще бъдат занесени в храм Св. св. Кирил и Методий“, както и в домът за възрастни хора в с. Ясна поляна. С тях жителите и домуващите ще имат възможност за се „сборят“ за здраве.

Традицията първото яйце да е червено бе спазена. Председателят на общински съвет Приморско Златина Тюлиев боядиса първото яйце, с което намаза челата на децата.

Програмата за Велики четвъртък продължи в град Китен, където също боядисваха яйца пред кметството.  Жителите са избраха на Велики четвъртък да организират благотворителен базар в помощ на лечението на своя съгражданин Николай Паскалев Георгиев, които се бори с тежко онкологично заболяване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви