За трета поредна година младежите от „Движение България на гражданите“ – Бургас организираха боядисване на великденски яйца. То се проведе в парк „Велека“. Тук малки и големи се включиха в багренето на яйца.

Стартът даде областният лидер на движението и общински съветник Живко Табаков. С първото боядисано в червено яйце той изрисува кръст на челата на децата, взели участие в християнския обичай. Той пожела здраве на всички присъстващи.

В празника с песни и хора се включиха малки лазарки от бургаската ЦДГ „Райна Княгиня“ и дамска фолклорна група „Равнечанка“. Жените от певческата формация премериха сили в конкурс за най-добър великденски козунак и други тестени изделия.

Младежите от ДБГ и тази година приготвиха бои, флумастери, цветни моливи, водни боички, украса и всичко необходимо за шаренето на великденските яйца.

За най-добрите яйца, картички и козунаци бяха раздадени много награди и вкусна почерпка. Всички малки гости получиха книжки с детски приказки, играчки, домашна лимонада и дребни лакомства.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви