Община Приморско кани своите жители и гости на традиционното великденско боядисване на яйца. Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за големия християнски празник Великден. За любителите на четката са подготвени еднометрови гипсови яйца и зайци от стиропор.

Общината се е подготвила с разнообразни идеи за включване на малки и големи в сътворяването на пролетния празник.

На 25 април /Велики четвъртък/ от 10:30 часа пред сградата на общината желаещи да се изявят като художници ще могат да нарисуват с акварелни бои своите пъстри рисунки върху гигантски великденски фигури.

Ще се багрят и истински, и пластмасови яйца, които след това ще украсят дръвчета и тревните площи пред сградата на Общината.

Същия ден от 17:00ч часа пред кметството в Китен ще започне великденската програма. Тя също обхваща разнообразни забавления за малки и големи. Боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни са част от проявите, с които китенци ще отбележат празника. Жителите са избрали именно във Велики четвъртък да организират благотворителен базар в помощ на лечението на своя съгражданин Николай Паскалев Георгиев, които се бори с тежко онкологично заболяване. Желаещите да се включат в базара могат да го направят до 16:00ч., като занесат изработените артикули за продажба, а началото на базара ще бъде поставено в 18:00ч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви