Цветни хранилки за птици вече са монтирани в Борисовата градинка в Бургас, в к-с Лазур и в к-с „Славейков“ до Парк „Арена ОЗК“. Съвместната инициатива е на клубовете към ГЕРБ „България за младите“, МГЕРБ, „Еколог“, „Проекти и програми“, „Лазур“, „Строителни предприемачи“.

На Цветница народните представители Ивелина Василева, Диана Саватева и Галя Желязкова, както и общински съветници от партията се събраха, за да поставят начало на екоакцията. Тя е посветена и на предстоящия Световния ден на Земята – 22 април

„В навечерието на Деня на Земята, с млади хора от ГЕРБ в Бургас, поставихме хранилки за птици в Борисовата градинка. Красивите къщички са изработени от отпадъчни материали с много внимание за детайла. Поздравления за чудесната еко инициатива“, сподели Ивелина Василева, която е председател на парламентарната Комисия по околна среда и водите.

За изработката на пъстрите хранилки, са използвани метални рециклируеми кутии. Те бяха напълнени и със специална храна за птици. Организаторите се надяват жителите на Бургас да последват идеята им и преди всичко да пазят новите места за хранене на птиците.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви