Без какъвто и да е предварителен анонс, Beyoncé пусна албума Homecoming: The Live Album в дигитална версия само във всички платформи за даунлоад и стрийминг от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Албумът е саундтрак към едноименния документален филм за Beyoncé, озаглавен „Homecoming: A Film By Beyoncé“, който проследява едно от най-забележителните събития в музикалната индустрия: концертът на звездата на фестивала Coachella през 2018.

Премиерата на филма също е днес във видео стрийминг платформата Netflix. „Homecoming: A Film By Beyoncé“ е забележителен разказ за пътя на Beyoncé в създаването и подготовката на шоуто й за фестивала Coachella. Филмът проследява цялото събитие, с всичките му емоционални страни и еволюирането му от креативна концепция до културно движение. Beyoncé стана и първата чернокожа жена – хедлайнер на фестивала, а концертът й беше посветен на музикалното наследство, създадено в американските колежи и университети, населени предимно с афроамерикански ученици и студенти. Продуценти на филма са Parkwood, компанията на певицата и Netflix.

Homecoming: The Live Album включва пълния аудио запис от историческия концерт на Beyoncé на Coachella 2018. Албумът съдържа 40 песни и над 90 минути музика, обхващаща цялата кариера на Beyoncé с гост музиканти Jay-Z и J Balvin, и със специалното участие на Kelly Rowland и Michelle Williams (Destiny’s Child). В Homecoming: The Live Album влизат и две бонус парчета: нова версия на класиката „Before I Let Go“, написана от Frankie Beverly и песента „I Been On“.

Концертът на Beyoncé на Coachella 2018 е най-стриймваното лайв събитие в цялата история. Програмата на концерта на Coachella 2018 е трибют от страна на певицата към културните традиции на историческите колежи и университети за чернокожи (HBCU). След концерта си, Beyoncé обяви, че е учредила специална стипендиантска програма към осем HBCU университета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 + nine =