Отборът на „Никея” спечели първия турнир от държавното първенство по баскетбол на колички. Варненци завършиха с пълен актив от победи в надпреварата, която се проведе в Бургас.

В дербито на върха „Никея” категорично надделя над „Левски” с 54:28. Преди това варненци се справиха с първия шампион на България „София Балкан” с 45:27. Същото стори и „Левски”, който надделя в столичното дерби с 35:28. В последния мач на турнира „София Балкан” победи домакина „Тийм Бургас” с 45:27. Бургазлии отстъпиха пред „Левски” с 23:60 и с 13:60 от „Никея”.

Това е четвърто издание на Държавното първенство по баскетбол на колички. От Бургас беше открит сезон 2019. През тази година за шампионската титла в първенството участват четири отбора – „Тийм Бургас”, „Никея” /Варна/, носителят на Купа България „София Балкан”, с треньор националния селекционер Владимир Искров, и новият член на БФБ „Левски”, който смени двукратния шампион ЦСКА.

Вторият турнир от държавното първенство е на 11 и 12 май във Варна, домакин на финала ще е София, на 12 и 13 октомври. Този сезон Финална четворка за Купата на България няма да има поради намаления брой на отборите-участници в първенството.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви