Компанията Lexus представи модела LM, който е първият миниван в историята на японската марка. Премиерата на автомобила се състоя в рамките на автосалона в Шанхай.

Всъщност, Lexus LM представлява луксозна версия на Toyota Alphard, с която разделя платформата и основните си агрегати. Новият миниван се отличава от донора си по фирмената решетка на радиатора, главните фарове, направени в стила на моделите ES и LS, хромираните джанти и променената задна част.

Салонът е в стила на луксозна лимузина, като мястото на водача е отделено от тези на пътниците на задните седалки със специална преграда, в която са вградени 26-инчов монитор, часовник и хладилник. Пасажерите имат на разположение собствени клесла, разделени с подлакътници със сензорни диспеи, от които могат да се командват голяма част от функциите на автомобила.

В Lexus подготвят и 7-местна модификация на LM с три реда седалки. Тя ще бъде предназначени за бизнесмени, които могат да използват автомобила както за делови, така и за семейни пътувания.

Lexus LM

Моделът ще се предлага с два силови агрегата. Версията LM 350 получава 3,5-литров бензинов атмосферен V6 двигател с мощност 350 к.с. Вариантът LM 300h е хибриден, като 2,5-литровият бензинов двигател работи в комбинация с електромотор. Сумарната мощност е 200 к.с. Двете версии ще са достъпни както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.
Снимка и видео: Lexus

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + five =