Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста на специалистите по здравни грижи в Бургас. Тя се застана заедно с протестиращите и призова българските граждани също да покажат подкрепата съм към тях.

„От първият ден подкрепят справедливите искания и съм готова да съм до вас до тяхното изпълняване. Виждам, че има страх, натиск и неудобствата, но сте готови да защитите не само вашите права, но и на вашите колеги“, обърна се тя към специалистите

Тя заяви още, че Министерство на здравеопазването трябва да бъде наясно, че има проблемите, които не могат да бъдат решение с 30 млн. днес, 50 млн. утре. Хората искали сигурност и яснота дали средствата ще достигнат до всеки един специалист.

„Грозно е да се правят опити да се противопоставят работещите в сферата на здравеопазването. Недопустимо е да се настройват лекари срещу медицински сестри, както и работещи в общински болници срещу специалистите в частните. Министерството трябва да разбере, че е нужна реформа, а не от подаяния и субсидия. Недостойно е здравеопазването да се превръща в битка между враждуващи кланове, нека медицинските служители не е поддават на това“, каза още тя

Около стотина бяха специалистите по здравни грижи, които протестираха пред УМБАЛ-Бургас. Те отново поискаха по-достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − 7 =