Разнообразни концерти и арт прояви очакват бургазлии на Цветница. Празничната програма стартира от утре с концерт и изложба на школите към НЧ „Фар1946“ в галерия „Георги Баев“. Експозицията е озаглавена „Цветни усмивки“ и ще бъде открита в 17.00 часа. В 11 часа на 19 април в парка в к-с „Славейков“ /до Теньова къща/ ще започне пролетният концерт „Ой, Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден“, организиран от НЧ „Пенчо Славейков 1983“. Там ще има разположени и творчески работилници и базар. От 11:30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска“ 69 ще бъде представен обичаят лазаруване.

В събота, на Лазаровден, от 11:30 часа на открита сцена „Охлюва“ ще започне Пролетен концерт на пенсионерски клубове в Бургас.

На Цветница ще има празнични прояви в различни точки на града – в „Акве калиде“, в експоцентър „Флора“, на пл. „Св. св. Кирил и Методий“, в к-с „Изгрев“, в к-с „Меден рудник“ – пред храм „Св. Димитър“ и пред ОУ „Петко Росен“, както и в градинката до Часовника.

В туристически комплекс „Акве калиде“ в кв. „Ветрен“ ще бъде представена постановката на Държавен куклен театър Бургас – „Яйцето“, а след това малчуганите ще могат да се включат в арт работилница за изработване на гигантска кошница.

От 10.30 до 13.30 часа в експозиционен център „Флора“ ще се проведе 5-то издание на фестивала „Великденската магия на българското яйце“. В 10.30 часа стартират и празничните прояви, посветени на Цветница на пл. „Св. св. Кирил и Методий“. Там ще има детски творчески ателиета, а ФА „Атанас Манчев“ – деца с ръководител Павлина Кръстева, и Народен хор „Трепетлика“ с диригент Пепа Запрянова ще се грижат за настроението на присъстващите.

В 12.00 ще започне празничният концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ с ръководител Димитър Димитров, и ПФА „Странджа“ с ръководител Марио Егов.

Два концерта ще зарадват жителите на най-големия комплекс „Меден рудник“. В 11.00 часа пред храм „Св. Димитър“ старт на празника ще дадат ФА „Атанас Манчев“, ДФФ „Звъника“ и гайдарска школа с ръководител Георги Миронски. Организатор на проявата е НЧ „Паисий Хилендарски 1928“. До ОУ „Петко Росен“, също в 11.00 часа, ще започне концертът „Пъстра Цветница“, с участието на народния певец Костадин Михайлов, Георги Миронски – гайда, Пламен Янев – акордеон, Стоян Френчев – тъпан, ФФ „Чинките“, ТС „Младост“, ТС „Пламък“. Организатор е НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“.

В концерта в ж.к. „Изгрев“ от 11.00 часа ще се включат възпитаници на СУ „Добри Чинтулов“. Организатори са НЧ „Изгрев 1909“ и НЧ „П. Славейков 1983“. От 13.00 часа в градинката до Часовника ще започне празничният концерт на Бургаския духов оркестър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви