Живко Табаков: Управляващите ги е страх да не загубят част от Бургас с районните кметове

0
199

Управляващите в Бургас ги е страх да не загубят част от града при едно деление на райони. Това заяви общинският съветник Живко Табаков по време на Комисията по транспорт към Общински съвет Бургас. Причина за думите му е това, че при едно въвеждане на райони, дори една партия да спечели кметското място в Бургас, то по райони, кметовете могат да бъдат от други политически сили.

Преди дни кметът на Бургас Димитър Николов внесе в Общински съвет предложението за деление на града на райони, инициирано от Местна гражданска инициатива за развитие на местната демокрация, част от която е и Табаков

Имам усещането, че докладната няма да бъде подкрепена от мнозинството от ПП ГЕРБ в ОбС. Предложението отговаря изцяло на закона, а вносителят на докладната е именно кмета Николов. Мотивите в нея са писани от администрацията, така че не мога да се съглася с част от тях. Нашата информационна кампания събра нужните по закон подписи на бургазлии, които сме готови да покажем. Искаме да направим нещо революционно за Бургас, което всъщност не е ново. Такова райониране е имало в началото на демокрацията тук и в Плевен, но заради административното делене не сме задължени„, каза още общинският съветник.

Председателят на комисията по Туризъм Пеньо Мечков от ПП ГЕРБ заяви от своя страна, че в докладната е записано, че администрацията във всеки район при деление ще се увеличи с 15 до 20 души

Сега там са по 13, над 70 са общо всички. Това означава близо още 200 души администрация. Районният кмет трябва да има нужните звена, които ги има в голямата община. В противен случай той би бил само една лукова глава и нищо повече. Как ще се бори за едно облагородяване на района си, ако не може да се бори и спечели проекти? Правилна кампания щеше да бъде, ако бургазлии бяха запознати колко ще им струва това райониране. Тези нови 20 човека трябва да бъдат настанени някъде. Сградният фонд иска поддръжка, има и сметки. Бюджетът ще бъде натоварен значително. Сега си има административни директори по райони, които смятам, че си вършат добре работата„, каза той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here