Kia представя Лютата чушка

Kia ще покаже на автосалона в Ню-Йорк кросовър, който носи името Habaniro. Само една буква го различава от името на прочутите люти чушки Хабанеро (Capsicum chinense Habanero Group). Те се смятат за едни най-лютите в света.

Навярно така корейците искат да оприличат концепта си Habaniro на тази люта чушка чрез червените акценти във външността му. Както и чрез евентуалните изненадващите ездови качества на машината. От друга страна съзвучието Niro и Habaniro е намек за връзка с модерните класове на хибридните и електрически автомобили.

Съдейки по единственото изображение, пуснато от корейците, моделът дава представа за ново дизайнерско направление в компанията. А това е свързано с напускането на доскорошния главен дизайнер Петер Шрайер. Машината няма нищо общо във външния си вид със сегашната гама на Kia, оформена от Шрайер. Изчезнала е например характерната радиаторна решетка тип “устата на тигъра”.

Машината е компактна и по-скоро е от типа повдигнат хечбек. Характерно е обратното разполагане на радиаторната решетка с линията от дневни светодиодни светлини, Z-образната странична защита от черна пластмаса, простираща се от предните до задните калници, широките задни стойки на покрива с обратен наклон.

Дръжките на вратите са скрити, колелата са доста големички, обути с оф-роуд тип гуми, липсват страничните огледала, чиято роля навярно играят камери. Серийното изпълнение, естествено, ще бъде доста по-опростено на външен вид.

Засега от Kia не разкриват технически подробности за машината, но намекът в името й за модела Niro, подсказва бъдещо присъствие на тока, защото моделът се предлага в момента в два хибридни варианта и един напълно електрически.

Kia Habaniro ще бъде разкрит пред широката публика в Ню-Йорк на 17-и април.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви