Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан остава в ареста, предаде Нова телевизия. Припомняме, той беше задържан след тежка катастрофа на пътя към КПП „Маказа“.

Пътният инцидент стана около 13.30 часа вчера на разклона за село Загорско и при него загина 6-месечно бебе, а 9-годишно дете и 28-годишна жена бяха ранени. Предполага се, че колата на Местан е излязла на главния път, отнемайки предимството на автомобила, в който са пътували пострадалите

Вчера той беше откаран в ареста в Кърджали. Направената му проба за алкохол е отрицателна. Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там, заяви Местан при задържането си.

„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди“, разказа свидетел на катастрофата. Максимално допустимата скорост в района е 90 км/ч

Срещу лидера на ДОСТ все още не е повдигнато обвинение. Заради предстоящите евроизбори разследването по случая може да бъде спряно, в случай че Местан се кандидатира за евродепутат, тъй като ще придобие имунитет.

За причиняване на смърт по непредпазливост законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години

По информация на bTV състоянието на пострадалите в катастрофата е стабилно, но те остават под наблюдение в МБАЛ-Кърджали. По думи на директора д-р Тодор Черкезов майката и детето са в Хирургочното отделение, а бащата е в Травматологията.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви