книга

„Роуз Вълшебната ми Кръстница“ е заглавието на книгата на Екатерина Капрова, която ще бъде представена на 19 април. Въпреки, че изглежда като детска книжка, тя съвсем не е такава. Първите й читатели я определиха като „магически реализъм“. Част от 12-те разказа са истински истории, друга част – вдъхновени от такива. Но краят е такъв, какъвто е поискал автора. Част от героите са истински, други – събирателни образи.

„Накрая всичко свършва добре. Ако не е добре, значи това още не е краят“, казва Капрова.

книга

„Роуз е фея-кръстница, която орисва бебета и после се меси в живота им. Тя носи червени ботуши, многофуста пола, остръвърха шапка и лети на метла. Тя има кристално кълбо, може да влиза в сънищата на хората, рокаджийка е и има гадно чувство за хумор“. Така авторът определя главната си героиня.

В книгата има раждане, смърт, ад и рай, бебета и циганки, вещици и феи, ангели и демони, любов и омраза, сълзи и усмивки.

А книгата започва с една автобиография, в която Екатерина Капрова обяснява защо празнува рождения си ден от 16 до 20 април.

Редактори са Ваньо Вълчев и Динко Динков. Корицата е дело на сина на Екатерина – Никола Христов и на Стефан Димитров. Издател е „Либра скорп”, а книгата се издава със съдействието на литературния клуб при Народно читалище „Фар-1946”.

Премиерата на книгата „Роуз Вълшебната ми Кръстница“ е на 19.04.2019г. от 17,30ч. в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“. Капрова съчетава промоцията на книгата с 50-годишния си юбилей и отбелязването на 25 години в журналистическата професия.

плакат

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви