Министерство на образованието няма осигурени средства за изграждането на нова сграда на Английската гимназия в Бургас. От МОН все пак поясняват, че те предлагат своето партньорство и помощ на Община Бургас в търсенето на пари за училището. Преди дни министърът на образованието Красимир Вълчев поясни, че възможностите на МОН не са за израждане на нови сгради, а за подпомагане с отделни елементи на образователната среда.

„Имаме недостиг на материална база в цялата страна. Най-трудно е големите градове, защото трябват терени. Надяваме се на повече целеви средства от държавния бюджет“, каза Вълчев

Припомняме, че разделянето на Немската и Английската гимназии в Бургас е тема, която вълнува родители и ученици от двете училища вече дълги години. В началото на годината група родители на ученици на АЕГ „Гео Милев“ отново призоваха за разделянето на базите.

Според тях е обидно, че повечето професионални гимназии в града вече имат нов облик и предоставят на учениците оборудвани кабинети, просторни дворове и условия над изискванията, а АЕГ бива неглижирана

„Защо при липсата на база за бургаските средни училище се откриват чисто нови такива, а децата от Английската и Немската гимназии са ощетени“, споделиха тогава родителите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 − 5 =