Лидерът във вдигането на тежести КВТ „Черноморец” посрещна близо 50 състезатели на първия турнир за купа „Иван Абаджиев”, който изведе страната ни на световно ниво в тежестите. Официален гост на надпреварата, по покана на главния треньор на бургаския клуб и почетен гражданин на Бургас Димитър Ковачев, е двукратният олимпийски шампион Нораир Нурикян. В зала „Черноморец” той беше посрещнат от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян, който му подари от името на общината картина и почетния знак на Бургас. Д-р Мануелян поздрави спортистите и треньорите от името на кмета Димитър Николов и им пожела да покорят много спортни върхове.

Трикратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев разкри, че идеята за турнира е той да стане традиционен и с международно участие от висок ранг.

Основната цел на състезанието, което популяризира този щангите сред младите хора, е превенцията на употребата на допингови вещества в спорта. Част от турнира е спортната инициатива, организирана от Общински съвет по наркотични вещества, Клуб по вдигане на тежести „Черноморец” и Община Бургас.

Състезанието е за щангисти във възраст кадети и кадетки, юноши и девойки.

Гостуват състезатели от клубове от Велико Търново, Стара Загора, Добрич и домакинът „Черноморец”. Те ще мерят сили в категориите момчета и момичета до 13 години, кадети до 15 години, юноши и девойки. Надпреварата продължава и в събота.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви