Още в първия ден от международния турнир по плуване Гран при на Бургас 2019 на басейн „Парк Арена” бяха покрити първите два норматива за световното първенство в Република Корея през тази година.

Трети планетарен шампионат предстои за Лъчезар Шумков, който покри норматива на 50 м бруст. Състезателят на „Спринт” /София/ спечели титлата с време 27,76 сек. Нормативът за световното първенство е 28,07.

Плувецът на „Спринт” /Пловдив/ Светлозар Николов покри норматив на 400 м съчетано, финиширайки за 4:24,30 мин.

Представителките на женския национален отбор Диана Петкова и Габриела Георгиева показаха класа, но останаха стотни от покриване на нормативи.

Състезателката на „Спринт” /Пловдив/ Дияна Петкова извоюва титлата на 100 м св. стил с 57,38 сек. /при норматив 55,84 сек./. Злато за „Дамини-ЛВ” /София/ донесе и Габриела Георгиева на 100 м гръб с 1:03,61 мин. /норматив 1:02,08 мин./.

Част от победителите бяха наградени от трикратния световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев.

Турция участва в състезанието с 60 плувци, а делегацията включва 40 треньори и официални лица.

Международният турнир за Гран При Бургас продължава и днес в „Парк Арена ОЗК”. Надпреварата е с рекордния за родните стандарти награден фонд от 20 хиляди лв. Възрастовите групи са три – мъже и жени, юноши и девойки младша и юноши и девойки старша.Организатори са БФПС и община Бургас.

Още снимки вижте във фейсбук страницата на BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви