Министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът Димитър Николов разгледаха реконструираните кабинети, професионални работилници и новата спортна площадка на ПГСАГ „Кольо Фичето“.

„Развитието на образованието е гаранция за развитието на регионите. Радвам се да видя, че тук инвестицията се е случила по най-добрия начин. Поздравление за Общината, изпълнителите, които също вероятно са възпитаници на гимназията, както и на ръководството на училището. Ние заедно с Община Бургас се стараем да дадем приоритет на проектите, свързани с образователната инфраструктура „. Това заяви министър Вълчев в приветственото си слово. На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева, народни представители

„Бих искал да използвам този приятен повод, за да благодаря на Министерството на образованието, което ни съдейства 6 професионални гимназии в Бургас да бъдат модернизирани и да бъде обновен сградният фонд, с цел подобряване на образователния процес“, заяви кметът Димитър Николов.

В рамките на проекта е извършена реконструкция на дворното пространство и поставяне на нова ограда, модернизиране на спортната площадка, полагане на хидроизолация и топлоизолация на подземен етаж на сградата, подмяна на площадковата канализация, изграждане на поливна система, монтаж на LED осветление, изграждане на видеонаблюдение и засаждане на декоративна растителност

Като част от проекта е доставено модерно мултимедийно и компютърно оборудване и е инсталиран софтуер (системата за кадастър на населени места и програма за автоматизирана обработка на измерванията за геодезически мрежи и геодезически снимки), който се използва от специалистите в общинските, държавни структури и бизнеса. Доставено е също така специализирано оборудване за провеждане на практически занимания на терен.

Ремонтните дейности в гимназията са изпълнени по проект „Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви