кокаин
Сак, подобен на изплувалите край Тюленово е изплувал в морето край КК „Слънчев ден“ в късния следобед на 11 април. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. На мястото е извършен оглед, пакетът е иззет.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура, назначени са експертизи.

Днес от 10.30 ч., в сградата на ОДМВР – Варна ще се проведе брифинг с участието на изпълняващ функцията окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров и зам. директор на ОД МВР – Варна комисар Андрей Ангелов.

Припомняме, че главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов съобщи, че във вторник вечерта, при обход, граничен полицейски наряд от ГПУ-Каварна забелязва близо до брега, в района на фара на Шабла, спасителни жилетки. В рамките на предприетите действия граничните полицаи установяват, че жилетките са обвити с около 6 сака със специфично сгънати пакети, които са извадени на брега. Извършен е полеви наркотест на откритото в тях вещество, което е реагирало на кокаин.

Всеки чувал е около 30 кг. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета. Общото му количество е 169.028 кг.

Предполага се, че рисковото вещество е с концентрация над 90 % и в този си вид има опасност от предозиране. Той даде пример, че обикновено такова вещество се разрежда 3:1 при продажба на дребно и само благодарение на проведените професионални действия е предотвратено разпространението му.

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов посочи, че на едро 1 кг кокаин се пласира за 80 хиляди лв, а цялото количество – за 13.6 млн.лв. на едро.

На пазара на дребно себестойността му би достигнала 71.4 млн. лв.

Продължава претърсването на района от граничен полицейски кораб, като с разпореждане на премиера, хеликоптери на ГДГП и МО облитат района. Съсредоточени са и полицейски сили на ОДМВР-Добрич и сили на жандармерията.

Източник: Фокус

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 1 =