Бургас е на път да стане първият град в страна с изграден паркинг специално за мотори. Общинските съветници от ПП ГЕРБ Костантин Луков, Стефан Колев и Диян Димов вече са входирали докладна с идеята, която ще бъде гласувана в края на месеца.

Предложението им да се изградят 50 места за престой и паркиране на двуколесни превозни средства, включително мотори, мотопеди, велосипеди от всякакъв вид. Те ще се намират в средната разделителна ивица на бул. „Демокрация“, от кръстовището на ул. „Рилска“ до пешеходната пътека на бул. „Алеко Богориди“

Дърветата на мястото нямало да бъдат засегнати. За сигурността на гражданите трябвало да бъде монтирано видеонаблюдение и осветление. Съветниците се аргументират с това, че през последните години в страната рязко е скочила тенденцията за използване двуколесни моторни средства. Бургас също не бил изключение, като особено през летните месеци ставало много трудно да се намерят места за паркиране.

„До този момент в Бургас са изградени хиляди паркоместа за автомобили, но никой не помислил за хората, предвиждащи се на „две колела“. Нашата община ще бъде първата, която ще изгради мотопарк на територията на страната“, се пише още в докладната.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви