Продължават обходите за кокаин в морето край Шабла, предаде bTV. Все още обаче не е установен плавателният съд, от който са изхвърлени саковете.

Припомняме, вчера бяха открити близо 170 кг във водната граница между Румъния и България. Пратката беше засечена от граничните полицаи

Началникът на граничния пункт в Каварна Галин Петков съобщи, че обходите на морския бряг и наблюдението на морето продължават и днес, като досега не е намерен друг кокаин.

Според полицията стоката е била предадена в открито море, без трафикантите да се срещат

Според изчисленията на антимафиотите откритите общо 169 кг високорискова дрога струват над 13 млн. лева. Тъй като обаче вещество е много чисто, то обикновено се смесва с други субстанции. По този начин стоката може да се пласира за повече от 70 млн. лева.

В българската акватория патрулират катери, а в небето прелитат военни хеликоптери. Още от вчера започна облитане на района, където бяха намерени саковете с кокаин. В акцията са привлечени и водолази

Местните жители се призовават ако открият дрога, незабавно да сигнализират в полицията. В Окръжната прокуратура в Добрич е образувано производство за контрабанда в особено големи размери.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 + fifteen =