170 кг кокаин изплува край Шабла

0
2763

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла. Новината съобщи на заседанието на Министерски съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов.

Заловени са 170 кг кокаин, заяви тази сутрин.

Шест пакета с кокаин са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов.

В рамките на днешния ден отговорните институции ще бъдат във Варна, където ще дадат повече информация за заловените количества наркотик.

Припомняме, че на 7 април полицията в румънския град Нъводари съобщи, че няколко десетки пакети с чист кокаин са изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море.

Става въпрос за над 100 кг.

Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още на 5 април.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here