По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Йордан В.Той е обвинен за това, че от къща в Камено отнел мобилни телефони, техника и инструменти на стойност над 300 лева от владението на три лица.

Той е обвинен и за това, че умишлено запалил имущество със значителна стойност – двуетажна къща с площ 128 кв. м. (собственост на трите лица, чиято собственост са и откраднатите вещи), на стойност 72 000 лева – чрез разливане на бензин по подовата настилка на две от помещенията на първия етаж на къщата и запалването им, като причинил вреди в общ размер на 40 215 лева (като е унищожил мебели техника и покъщнина)

Обвиняемият е задържан благодарение на отличните действия на служителите на ОД на МВР – Бургас.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан В. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление

Той мотивира тезата си с фактите, че обвиняемият има предходни осъждания за кражби, закана за убийство и противозаконно отнемане на МПС, а също така по делото е налична справка, от която е видно, че Йордан В. е изтърпял повече от 6 години ефективно наказание „лишаване от свобода“, като е излязъл от затвора през февруари 2018 г. В Република Гърция е осъден за извършване на кражба, грабеж и незаконно притежаване на оръжие, а въз основа на престъпната си деятелност е доживотно депортиран от Република Гърция.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Йордан В. Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви