В страната тече опит за пълзящ преврат. Мнението е на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, изказано в студиото на Нова телевизия.

По думите му води се война срещу управлението още от първия ден на това правителство, обясни Гърневски и посочи, че това става посредством фалшиви новини, интриги и опити за разделение в обществото

„Това е опит да бъде спрян европейския път на България. Планът Решетников се изпълнява“, бе категоричен Гърневски.

По думите му от 30 години в България „не сме имали такава борба с корупцията“, каквато се води от момента на създаването на новата агенция и в сила е настоящият закон за противодействие. В момента това, което се случва, е че като бумеранг този закон се връща към партията (ГЕРБ, бел.ред.)

Спас Гърневски изтъкна и това, че след като е от толкова време в политиката за първи път от 30 години вижда един висок стандарт, който е наложен от премиера Борисов – и при най-малката сянка на съмнение се подават оставки. Това е високата летва, вдигната в ГЕРБ, отсече Гърневски.

Насреща обаче Гърневски не вижда това, тъй като при повдигнати обвинения депутатът от БСП Манол Генов е още в парламента и партията, а Елена Йончева е и водач на листата на социалистите за Европарламента

Според Спас Гърневски трябва да има оставки на всички нива, включително и в съдебната система. Гърневски спомена имената на председателя на ВКС Лозан Панов, лидера на БСП Корнелия Нинова, журналиста и депутат Елена Йончева.

На директен въпрос обаче дали според високите стандарти на партията ГЕРБ в този случай оставка трябва да подаде и шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, Спас Гърневски не спомена неговото име, а заяви, че проверката трябва да приключи, тъй като всеки е невинен до доказване на противното – при политиците трябва обаче да има оставка

При повторен въпрос дали това правила се отнася и за шефа на ВКС и шефа на Антикорупцията в оставка, Спас Гърневски посочи, че това се отнася и за магистрати, но отново не посочи името на Пламен Георгиев или поста му.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 + four =