Пълен обрат по мегаделото ”Иванчева”. Подсъдимият Петко Дюлгеров се отказа от показанита си, дадени в досъдебната фаза, за това, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са искали подкуп.

Дюлгеров съобщи, че подписът под тези показания е негов, но те били дадени под натиск пред служебен защитник.

Развръзката дойде, след като Дюлгеров се отказа от правото си даде обяснения в заключителният етап на съдебната сага с подкупа: „Ползвам се от правото си да не давам обяснение.“

Адвокатът му обясни: „Не сме съгласни да бъдат четени показанията на г-н Дюлгеров, те са дадени пред служебен адвокат, която практика е порочна и се използва от прокуратурата в неин интерес. Грубо процесуално нарушение е, че Дюлгеров не е получил право на собствен адвокат“.

Биляна Петрова обаче контрира, че писмото за служебен адвокат на Дюлгеров е заведено чак на 18 май, месец след ареста.

Съдът реши да прочете показанията на Дюлгеров, в които се казва, че Биляна Петрова му се е обадила да поиска сумата; казва още, че е оставил парите в колата пред Иванчева и Петрова, като е взел своя хонорар. Съдът попита Дюлгеров дали тези показания са негови и дали той ги е подписал.

Дюлгеров отговори, че той е подписал, но показанията са дадени под натиск. Уточни също така, че оттегля дадените показания на 18 април 2018 г.

Сега в съда се четат други показанията на Дюлгеров, дадени на 25 април 2018 г. По съдържание те са формални и в тях се казва, че не поддържа обясненията пред служебен защитник от 18 април. На 3 юли Дюлгеров също е казал, че не поддържа въпросните показания.

Епицентър.БГ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви