Вал Килмър е на път да възроди актьорската си кариера и отново без притеснения застава в центъра на медийното внимание.

Оттеглянето му от големия екран и светските събития стана още през 2013 година и бе свързано с няколкогодишна битка с рак на гърлото, покрай която той мина през доста не само здравословни, но и психологични етапи.

Първо отказваше да признае, че има рак, след това отказваше да се лекува, защото е част от сектата Християнска наука, която отрича лекарската помощ и разчита на молитви и самолечение на тялото. И докато близките му се притесняваха както за здравето, така и за психиката му, в крайна сметка той успя да се подложи на лечение и да пребори рака, признавайки чак след няколко години, че наистина е имал това заболяване.

Той разкрива, че въпреки принадлежността му към сектата Християнска наука, която забранява на членовете си да се лекуват, а да използват вярата си, за да оздравеят, се е подложил на химиотерапия и се е лекувал по конвенционалния начин. Благодарение на Християнската наука обаче е преживял психически и емоционално тази двугодишна битка с рака. А направената му трахеотомия е променила напълно гласа му и изпитва трудности при поемането на въздух.

„Преди това бях много сериозен, прекалено сериозен спрямо всичко. Много се ядосвах за неща като Оскарите и признанието, които така и не ми се случваха. Исках да имам повече Оскари от който и да е друг. В тази връзка Мерил Стрийп сигурно се чувства страхотно. Би трябвало да е приятно като знае, че всички я обичат. Защото в крайна сметка всичко това опира до любов“, коментира тогава Килмър.

Е, актьорът вече е добре, пожъна само позитивни филмови критики с филма си „Cinema Twain“, който е нещо като one man show, а сега работи и по няколко нови проекта, сред които е втората част на „Топ Гън“, която снима в момента, както и лентата „Soldier’s Heart“, чиято премиера ще е тази година. Има предвидени още няколко филма на етап предварителна подготовка.

Така че, ако ви е липсвал, да знаете, че се завръща. Но имайте предвид, че секссимволът отдавна е в миналото.

eva.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − four =