На 4 и 5 април 2019 г. за 17-ти път в Бургас ще се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“ в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас.

Акцентът тази година ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. Министерство на туризма обяви 2019 г. за годината на вътрешния туризъм и насърчаване на пътуванията към различни региони, да се промотират малко познати места и дестинации в страната. В рамките на борсата ще се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Сливен, Карлово, Стрелча, Кърджали, Стара Загора, Свиленград, Поморие, Приморско, Средец и ОП „Туризъм“ Бургас. Гражданите и гостите на Бургаска област могат да получат интересна информация и да планират своята почивка в България. „Слънчев бряг“ АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България.

Свои щандове ще имат също „Динита турс“, URBO app, „Елит тур“, Дирекцията на Природен Парк „Странджа“, сдружение „Зелена Странджа“ и Общинско предприятие „Морски знаци“. Българска Асоциация на Туристическите Агенции също ще представи програми и туристически пакети на членове си на изложбен щанд в рамките на борсата.

Друг ацент в тазгодишното изложение ще бъде работните места в туризма.

Със свои щандове в борсата ще участват Регионална Служба по Заетостта – Бургас, СУ „Иван Вазов“ Бургас, където се обучават рехабилитатори, ОУ „К. Преславски“ Бургас, където подготвят екскурзоводи, Колеж по туризъм – Бургас и Кариерен Център към Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях. Специалисти от РСЗ – Бургас ще дават консултации относно възможностите за квалификация на кадрите, както и изискванията за наемане на персонал от трети страни, с които България има подписани спогодби.

Министерство на туризма в Република България ще представи на изложбен щанд и тази година информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на Седемнадесета Туристическа борса „Вашата ваканция“. Тържественото откриване е на 4 април 2019 г. в Изложбен Център „Флора“ от 11.00 ч. с участието на Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ град Бургас и Театралната школа „Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас с ръководител Атанасия Петрова. В програмата на туристическата борса ще се включат също Народен хор „Трепетлика“ към ЦПЛР – Бургас с ръководител Пепа Запрянова и Клуб „Сезони“ към Читалище „Пробуда 1880“ с ръководител Кина Христова.

Отчитайки огромната роля на туризма за развитието на различни сфери на обществения живот, Световната организация по туризъм обяви 2019 година за приоритетна в развитието на туризма в тясна взаимовръзка с пазара на труда. „Туризмът и работните места – по-добро бъдеще за всички“ е темата на една от дискусиите в рамките на борсата.

Ще бъде представен проектът и филмът на БНТ за „Черноморска кухня“, който набира скорост и привърженици в Бургаски регион. Ще се презентира възможността за директни продажби през хотелския сайт „Dynamic Packaging Bulgaria“.

Пътеводителят „Пътищата на светлината – островни, крайбрежни манастири и светилища по море и суша“ ще бъде представен от ИК „Знаци“ и БРТА. ДПП „Странджа“ ще промотира „Фестивал на зелениката 2019 г.“, както и своите образователни програми, а Сдружение „Зелена Странджа“ ще представи „Тур Странджа – вашата приключенска ваканция“.

В рамките на борсата ще се проведе и пленер на Школата по рисуване към ЦПЛР-Бургас с ръководител Денислав Белчев.

През втория ден от борсата участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон.
Туристическа борса „Вашата ваканция“ се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас, с любезното домакинство на Изложбен Център „Флора“. Медийни партньори са вестник „Черноморски фар“, вестник „Фактор“ и сайтовете faragency, zonaBurgas.bg, gramofona.com и chernomorie-bg.com.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 + seven =