Бургас ще продължи да развива спорта хандбал и градът ни ще кандидатства за домакинство на европейско първенство. Това заяви кметът Димитър Николов след триумфа на ХК „Фрегата”, който спечели Купа България във възраст юноши до 16 години.

Само след по-малко от месец, в потвърждение на думите на градоначалника, община Бургас посрещна представители на Европейската хандбална федерация, във връзка със заявката ни за кандидатурата за предстоящото Европейско първенства по хандбал за юноши до 18 г. през 2020 г.

Делегацията, включваща Томас Гангел – представител на Европейска хандбална федерация, Росица Бакърджиева – президент на Българска федерация по хандбал, Теодор Илиев- генерален секретар на федерацията, Георги Дойчинов – шеф на спортно-техническия комитет и Росен Добрев – председател на организационния комитет за Европейското първенство по хандбал, пристигна в Бургас по покана на кмета на града Димитър Николов. Гостите бяха посрещнати от д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет на община Бургас, и Веселина Деведжиева – началник-отдел „Спорт”.

На работна среща делегацията беше запозната със спортните приоритети на Бургас, както и със спортната инфраструктура на града. Една от основните визити на Томас Гангел беше строителството на новата многофункционална спортна зала „Арена-Бургас”.

Гангел заяви категоричното намерение, като представител на ЕХФ, Европейското първенство по хандбал 2020 през месец август, да се проведе в новопостроената зала „Арена-Бургас”.

„Община Бургас е в конкуренция с още шест държави за предстоящото Европейско първенство, но след направения оглед на терена съм убеден, че с най-големи шансове за предстоящия голям спортен форум догодина е именно Бургас”, заяви г-н Томас Гангел.

Изключително голяма оценка за спортния живот на Бургас и специални благодарности за оказаната подкрепа към кмета на града и неговия екип изказа президентът на родната федерация Росица Бакърджиева.

Ден по-рано представителят на Европейската хандбална федерация /EHF/ Томас Гангел инспектира Двореца на културата и спорта във Варна преди домакинството на W19 EHF CHAMPIONSHIP.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви