пожарна приморско

Традиционно проиграване на плана за евакуация в условията на възникнал пожар в училище „Н.Й.Вапцаров” Приморско се проведе днес под ръководството на главен инспектор Младен Илиев – Началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Приморско.

В занятието се включиха огнеборците от крайморската служба заедно с учениците от първи до 12 клас на учебното заведение.

Демонстрирани бяха майсторство при овладяване на възникналото запалване, както и бързина и точност при неутрализиране на огнището на пожара.

пожарна

С днешното проиграване превантивните инициативи, подети от служителите в РСПБЗН – Приморско не се изчерпват – припомняме, че огнеборците са сред най-желаните гости в детските градини на територията на Община Приморско. С огромен интерес и ентусиазъм децата от Ясна Поляна, Ново Паничарево, Веселие, Китен и Приморско имат възможността да се докоснат до сложното ежедневие на пожарникарите, като пробват част от защитните им екипи и привеждат в действие водните струи на противопожарните шлангове в опит да потушат огнените езици.

пожарна

И днес, в края на евакуационното проиграване огнеборците от РСПБЗН – Приморско запознаха учениците от училище „Н.Й.Вапцаров” – Приморско с най-рисковите случаи за възникване на пожар, както и начините за реакция и оповестяване на възникналото опасно събитие на тел. 112.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five + 20 =