хотел Емералд

Руснаци заварили хора, настанени в имотите си, които закупили в Равда, пише КРОСС. Проблемите им не свършват с това. Оплакват се още, че фирмата, която трябва да се грижи за комплекса ги оставила месеци наред без електричество. В същото време, от фирмата са категорични, че собствениците на апартаменти саботират дейността им и не искат да си плащат задължителната такса „поддръжка“.

В хотел Емералд има над 800 частни апартамента, повечето от които са купени от руски граждани.

Те казват, че до април миналата година за общите части се грижела фирма Емералд Хоспиталити, на която по договор собствениците трябва да заплащат годишна такса „поддръжка“.

„Фирмата остави ключовете на всички апартаменти в кашони на рецепцията и напусна комплекса. След 7 дни, на 7 май, ни спряха тока. Емералд Хоспиталити натрупала дълг за електричество от 30 000 лева. На ВиК дължат 160 000“, коментира Александър Сергеевич.

Тогава започнали проблемите.

Освен без ток, живеещите в комплекса останали и без вода.

За да излязат от ситуацията, собствениците на апартаменти учредили свое дружество за етажна собственост, а Александър избрали за председател. Събрали 260 000 лева, за да си платят тока и водата. През юни дошли представители на нова фирма, със същото име, която поискала да поеме обслужването на комплекса.

Около месец юни, когато се появи Емералд Хоспиталити, това всъщност бе и управляващото дружество, но в нов състав, с нови собственици, започнаха да изнудват хората да им предадат сумите, които са събрали. Започнаха да им спират електричеството, водата. Изнудват ги, защото всички самостоятелни обекти са с ипотеки и кредитната експозиция е изкупена от Емералд Хоспиталити.

Собственици се оплакват, че нямат ток и вода месеци наред. Открили отрязан и кабела на СОТ системата си.

Надежда Алексеевна вече 4 години живее целогодишно в комплекса. Разказва, че нямат никакви задължения към Енерго и Водоснабдителното дружество, но редовно е без ток или вода. „За половин година 15 пъти ни спираха тока – за един ден, за два дни, за седмица, за 10 дни. Отиваме и живеем на хотел, живеем в приятели. Натрупахме огромни сметки, за да живеем в хотели”, каза тя.

Собствениците разказват още, че

през зимата, докато били в Русия, апартаментите им се ползвали без тяхно разрешение от външни лица.

Писали са жалби за това, извършвани са и кражби.

Собствениците на апартаменти получили и забрана да влизат с личните си автомобили на територията на комплекса.

Това е обща територия и всеки собственик може да си остави колата тук, но сега всички собственици си паркират колите отвън, коментират руските собственици.

Представители на собствениците са подавали многобройни сигнали до полиция и прокуратура. Същото твърдят и от фирмата, която трябва да се грижи за комплекса. „Събират пари за поддръжка, но не плащат за това.  Използват пропуски в българското законодателство. Това може да се провери и в тази връзка се опитват да саботират нормалната експлоатация и за туристическия сезон 2019 година в комплекса”, заяви Адриан Георгиев – комплексен управител и представител на собственика.

Това абсолютно не е вярно, коментира Цветомир Милатов- адвокат на собствениците. Затова сега те подготвят жалби до Районния съд в Несебър.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви