Тя се казва Силвия и е в разцвета на младостта си, едва на 24 години. Научена е на дисциплина, сила и търпение, а в нея е закърмена жаждата за борбеност, тъй като е спортистка – била е баскетболистка към баскетболен клуб „Лукойл Нефтохимик“ Бургас, след което завършва НСА и става учителка по физическо.

За съжаление, колкото и борбена да е, сега тя не може да се пребори с прогресиращо заболяване, представляващо изкривяване на роговицата, заради което има все по-голяма загуба на зрението си.

Силвия се нуждае от трансплантация на роговица от донор в най-кратки срокове, за която разбираемо са нужни доста средства.

Моята съученичка Петя Каракашева от Бургас е едно момиче, което от малко се занимава със спорт, по-специално футбол. Предвид факта, че в последните 5 години, всеки ден съм с нея и според моите лични наблюдения, мога да кажа, че футболът беше нейният начин на живот, нейна религия, нейна опора, не просто хоби, не просто защото трябва, а с толкова страст, с толкова хъс и амбиция излизаше на терена и се раздаваше за за себе си, за играта, за публиката и за отбора!

Поради нейни лични здравословни причини, Петя приключи с този спорт и се обърна към по-леките спортове, не защото не иска, а защото няма физическата възможност. Тя знае каква е цената, която един спортист трябва да плати в последствие от онова, което прави. В случая на Силвия обаче, спортът не е виновен за заболяването й, което подтикна

Петя да организира Благотворителен Концерт „Светлина За Силвия“, с който да помогнем всички заедно в събирането на сумата!

ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ, които имат възможност да дойдат, да се забавляват с нас в залата на НХК на 4ти април от 19ч. и заедно да протегнем ръка на едно младо момиче да прогледне и да продължи да прави това, на което е отдала живота си пълноценно! Да покажем, че заедно можем много, да отворим сърцата си, да се преборим заедно с нея, да направим света по-добър! МОЛЯ!!!

ПРИСЪСТВИЕТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НО Е ВАЖНО, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!

4ти април, Дом НХК, 19ч.
Ние ще бъдем там, а вие?!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви