Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 8-годишната ефективна присъда на Иван Иванов за убийството на 11-годишната Никол Йончева. Двете съдебни инстанции признаха за виновен Иван за престъплението, извършено на 20 август 2017 г. в асансьорна кабина на жилищен блок в ж.к. „Меден рудник“ в гр. Бургас.

Иванов умишлено умъртвил момичето, като й нанесъл удар с нож в дясната част на врата и прерязал сънната артерия, което довело до остра кръвозагуба и анемия.

Съдебните инстанции приемат, че убийството е извършено срещу малолетно лице и по особено мъчителен за жертвата начин, като подсъдимият макар и непълнолетен /15 г./ е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.
Потвърденото наказание е в размер на осем години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Иван Иванов е осъден да заплати на пострадалата М. С. сумата от 150 000 (сто и петдесет хиляди) лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, произтичащи от смъртта на дъщеря й.

Решението подлежи на касационно обжалване и протест в 15-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВКС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =