За нов опит за телефонна измама сигнализираха читатели на BurgasNews. От поверителен номер женски глас се легитимира като служители на Енергото. Без да съобщава своето име, тя заявява, че екип на енергоразпределение е бил на вашия адрес и е извършил проверка.

Гласът обаче не е бил в състояние да каже къде точно е адреса, както и името на човекът, на когото е извършена проверка

С по-заплашителен тон се продължава, че „екипът“ е открил разкачване на кабели от електронното табло, което можело да значи, че крадете ток от съседите си. Също така измамниците продължавали с това, че ще бъде подаден сигнал срещу вас към полицията.

Репортер на BurgasNews се свърза Крум Косев, говорител на Електроразпределение юг, който бе категоричен, че служителите на компанията не действат по подобен начин

При обаждане от наша страна, всеки служител на Електроразпределение юг се легитимира и представя. Номерата ни не са скрити и са достатъчно известни. Случаите на проверка от наши екипи с измервателни средства се правят само в присъствие на клиентите ни. Имали сме случаи за телефонно измами с искане за събиране на средства, но категорично наши служители не събират суми на ръка. Призовавам в такива случаи хората да се се обръщат за справка към нашия телефонен център 0700 1 0007 или към полицията„, сподели още Косев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви