Океанариум на този етап в Бургас няма да има. Договорът с „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ АД за предоставяне на концесия с предмет Извършване на строителни и монтажни работи по цялостно изграждане и експлоатация на парк „Океанариум“ в парк „Езеро“ бе официално прекратен с решение на Общински съвет-Бургас.

Причината за тези действия е забавяне на дължимите гаранции, които са представени след изтичане на допълнително предоставения двумесечен срок от страна на комисията на ОбС, а по отношение промяна структурата на конценсионера, не са представени и доказателства за финансов ресурс или лице притежаващо такъв ресурс за изпълнение на договора

Друга причина довод на местната администрация е неизпълнение на договорните отношения и поетите ангажименти, след като сроковете за изграждането на Океанариум в Бургас /5 години/ са изтекли на 12 миналата година.

Усвоената от страна на Община Бургас банкова гаранция за неизпълнение задължението за извършване на инвестиции и направено изявление от страна на концесионера са снования за прекратяване на концесионния договор по взаимно съгласие, като на същия бъдат възстановени предоставените гаранции

Така изграждането на изграждането на Океанариум в Бургас изглежда мираж. Тепърва, ако има нов интерес ще бъде стартирана нова процедура, на която всеки инвеститор може да представи визията си.

1 КОМЕНТАР

  1. Без сериозен, доказан инвеститор, всичко е лъжа и измама.
    Как така, все на куци коне попадаме.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви