Грешката, която проваля всяка диета

0
93

Дългоочакваното лято се приближава и все повече хора искат да влязат във форма. Но всички усилия могат да се окажат напразни поради една обща за всички диети грешка, твърдят учени от Калифорнийския университет.

Както се оказало, няма значение дали прибягвате до изискана диета от грейпфрут, кето диета или друга подобна. Ако не правите нещо много просто, но и много ефективно.

Става въпрос за консумирането на достатъчно вода по време на диетата. Иначе резултатът вероятно няма да е такъв, какъвто ще очаквате.

„Само по себе си консумацията на големи количества вода няма да бъде достатъчна, за да доведе до значителна загуба на тегло. Но тя помага, когато е включена в диета“, – се казва в съобщението.

Учените отбелязват, че това е особено важно за екстремните диети, особено за тези, в рамките на които отслабващият консумира много месо. В такива случаи, липсата на достатъчно количество течност в организма не само може да намали ефективността на намаляването на теглото, но и да доведе например до проблеми с бъбреците.

zdrave.to

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here