млади готвачи

Презентация „Магия и наука – необичайните кулинарни превъплъщения на храната“ посветена на кулинарни рецепти от литературни шедьоври представиха ученици от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм  проф. д-р  Асен Златаров“ Бургас. Разделени в пет отбора по двама възпитаниците на бургаската гимназия под ръководството на своите преподаватели, приготвиха

приказни „плодови тарталети“ по Братя Грим,  плодови пастички на Пипи дългото чорапче, ванилови кексчета а ла Александър Дюма,  любимите джинджифилови бисквитки с шоколад на Тюдорите а ла Филипа Грегъри и питки със сирене по Лев Толстой.

Гости на събитието  бяха народните представители Ивелина Василева и  Ася Пеева, Веселин Пренеров – общински съветник и журналист, Веселина Таралова – директор „Образование и демографски въпроси“ от община Бургас, Тодор Стамболиев – омбудсман на община Бургас, Иван Иванов – председател на Бургаска туристическа камара,  Мария Бенчева – директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ Бургас, г-жа Марина Бошнакова – бизнесдама и собственик на „Мастерхаус“, Борис Минчев – управител на хотел „Аква“, представители на бизнеса и медиите.

Поздравителен адрес беше изпратен от старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР – Бургас и Росица Темелкова – Председател на Окръжен съд – Бурас.

Домакините от получиха дар от народният представител Ивелина Василева, с който да обогатят училищната библиотека –

книги с рецепти от традиционната българска кухня и кулинарните съвети на Гордън Рамзи.

Гости останаха впечатлени от професионалните умения на преподаватели и учениците и споделиха, че досега не са присъствали на подобно събитие. Те изразиха желание това интересно събитие  начало да бъде продължено и в бъдеще и да се прерастне в по – мащабен характер, за да покаже на бургаската общественост високия професионализъм, креативността и уменията както на учениците, така и на техните учители.

Презентацията „Магия и наука – необичайните кулинарни превъплъщения на храната“ е част от празничната програма

, с която Професионална гимназия по туризъм  проф. д-р  Асен Златаров“отбелязва 60 години от създаването си. Празничните събития  под мотото “ 60г. Професионална гимназия по туризъм  проф. д-р  Асен Златаров“ – образователна институция в професионалното обучение в България“ посветени на юбилея  ще акцентират върху професионалните  умения и артистичните  таланти на възпитаниците на гимназията.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ е създадена  през 1959 г. като  Техникум  по обществено хранене, с директор – Фоти Маринов Неделчев и за своите 60 години  училището достойно защитава мястото си на образователна институция създаваща професионалисти.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви