Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма подготовка за заселване на бежанци на териториите на Любимец, Малко Търново и Елхово. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на брифинг, съобщава „Фокус“. Зам.-министърът обясни, че площадките, които ще се изградят са на територията на обекти на МВР.

„Те са в покрайнините на населените места, оградени са, до тях няма свободен достъп. Има охрана от МВР“, посочи Ципов. Той обърна внимание, че ще има заградителни съоръжения, за да няма никаква възможност мигрантите да ги напускат

По-рано тази седмица жители на граничните региони протестираха заради породилото се напрежение от новината, че ще се изграждат нови бежански центрове.

„Изключително чудно ми е как хора като председателя на Комисията по европейски въпроси в парламента и водача на листата на БСП за предстоящите европейски избори не могат да направят такава елементарна разлика – какво е бежански център и какво е временен кризисен център“, коментира зам.- вътрешният министър

„На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница“, посочи още Ципов. Той подчерта, че центровете са от затворен тип.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve − 12 =