Обичате ли да пътувате из непознати места в чужбина? А къде предпочитате да отсядате? Ако сте любители на по-нестандартните хотели, този със сигурност ще ви хареса. Той се нарича „JumboStay“ и се намира на летище „Арланда“ в Стокхолм.

Най-интересното във случая е, че самият хотел е разположен на борда на самолета Боинг 747. Той е произведен през 1976 г. и за последно е бил собственост на шведска авиокомпания, която фалира през 2002 г., съобщава Insider.

След като бива спрян от движение, внушителният летателен апарат е префасониран отвътре, благодарение на новия му собственик. В момента той разполага с 33 стаи, сред които единични, двойни и специални апартаменти. Общият капацитет на леглата е 76.

Много от гостите на хотела избират да пренощуват в апартамента в пилотската кабина. Ако си я резервират, те получават достъп до така наречения VIP-салон. Друг вариант, към който има голям интерес, са отделните стаи, разположени в турбореактивните двигатели, до които се стига по специално поставени стълби.

Екипът на хотела носи униформи, подобни на стюардите и пилотския състав. Така допринася максимално за усещането, че всичко се случва във въздуха. За удобство на „пътниците“ е осигурен и безплатен автобус, който играе ролята на така наречените шатъли на летищата.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви