„Разочаровам се, когато някой смята, че с един костюм може да отиде навсякъде. Това е абсолютно грешно схващане“. Това заяви пред Bulgaria ON AIR италианският дизайнер Алберто Веделаго, който е на посещение у нас.

Маестрото на елегантността, както го наричат в родината му, разказа пред студентите от УНСС каква е италианската философия за елегантност.

„Моят въпросник включва въпроси за това дали пътуват, какъв социален живот водят, дали имат семейство. На базата на отговорите предлагам дреха.

„Мъжете, които идват, са широко скроени, такива, чието облекло е съгласувано с това, с което се занимават. Не са непременно богати. Идват, защото знаят, че моята работа е да ценя самите тях.

Според Веделаго оригиналната ръчна изработка има много по-голямо предимство пред конфекцията и шиенето на костюми.

Дизайнерът смята, че стилният мъж не трябва да притежава десетки костюми. Той въвежда носенето на обувки без чорапи – мода сред много представители на силния пол.

Алберто Веделаго има 30-годишен опит на международната модна сцена. Първите 15 години работи като продавач. После ръководи общо 150 магазина на фирма в Италия и така постепенно натрупва опит като стилист.

Известният дизайнер е обличал знаменитости като Джон Траволта, Ник Нолти и Фабио Ламборгини.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви