Протестиращи блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“ за половин час. Хората недоволстват срещу плановете на МВР да изгради бежански лагер в града.

Около 20 души блокираха движението на разклона за село Стоилово за около половин час. Протестът предизвика гнева на пътуващите за Турция граждани, които бяха принудени да останат в блокадата.

„Днес сутринта изразихме гражданско неподчинение на пътя за Малко Търново!
Не на радикални ислямисти, талибани и криминални утайки да се заселват в Странджа и Сакар… Не на унищожаването на малкото останали българи в този земен и девствен рай“ – това написа общественикът Владимир Павлов, който участва в протеста /снимката е от профила във ФБ на Павлов/.

Преди няколко дни беше обявена поръчка за изграждане на кризисни центрове в Малко Търново, Елхово и Любимец.

МВР няма да строи нови бежански лагери, обясни на пресконференция в петък заместник-вътрешният министър Красимир Ципов.

Той поясни, че в три имота на МВР, близо до турската граница, ще бъдат обособени площадки, които да се използват само в извънредна ситуация при голяма бежанска вълна и само след решение на МС по извънреден план.

Обособяването на площадките се прави с европари и проектът приключвал следващия януари, като те са определени още преди две години.

До площадките няма свободен достъп, а с европарите ще се изгражда инфраструктура до тях. Aко България не изпълни това задължение, ще има фенансова санкция, която ще трябва да се плати от бюджета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × four =