Жителите от Малко Търново излизат днес на протест срещу намерението за изграждане на временен кризисен център за мигранти в града. Очаква се недоволните да блокират пътя за границата с Турция.

До протеста се стигна след обявената поръчка от МВР. От нея стана ясно, че в Малко Търново ще бъде построено селище за 280 мигранти. То ще е на площ 7,5 декара и ще се финансира от европейския фонд „Убежище, миграция и интеграция“. Плановете предвиждат изграждането на площадка за 1600 души и в Елхово и Любимец.

Вчера заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов отрече информацията, че МВР ще строи нови бежански лагери. Той посочи, че в момента няма сериозен мигрантски натиск по българските граници.

По думите му планираните площадки за временни кризисни центрове ще бъдат пуснати в експлоатация тогава, когато е налице засилен миграционен натиск.

Припомняме, че вчера се проведе и среща между бургаски социалисти и областния управител заради притеснението, че присъствието на мигранти в Малко Търново  би могло да създаде напрежение сред местните, още повече, че  временният център ще е в самия град.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

sixteen − 3 =