И кумицата на Цветанов хвърли оставка заради апартаментгейт

0
183

И Ваня Колева подаде оставка като заместник-министър на младежта и спорта. Колева напуска поста по искане на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на младежта и спорта.

Преди дни стана ясно, че Ваня Колева ще е съседка на Цветан Цветанов в сградата на улица „Латинка“ 8 в престижния столичен квартал „Изток”.

Цветанов е кум на Колева. Тя е купила апартамент от над 230 квадратни метра и гараж за общо 665 хиляди лева, показва справка от Агенцията по вписванията.

Сделката ще се финансира с банков кредит.

Сметките показват, че цената на квадрат за Ваня Колева е около 1300 евро. Според брокери в района цените са двойни.

Не е тайна, че Ваня Колева е една от близките на Цветанов от ГЕРБ. Между 2014 г. – януари 2017 г. тя беше парламентарен секретар на спортното ведомство. След това стана и зам.-министър.

Цветан Цветанов и съпругата му Десислава, служителка в ДАНС, кумуваха на църковното бракосъчетание на Ваня и Николай. Той е бивш национален състезател по колоездене и осми на световното първенство в Лестър от 1982 г. Ваня Колева е завършила е Треньорския факултет – лека атлетика, в Националната спортна академия „Васил Левски“. На парламентарните избори беше на 12 място в листата на ГЕРБ от Добрич.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here