Общо деветима състезатели от клуб по водна топка „Черноморец” привлякоха погледи върху себе си и бяха включени в националните гарнитури в три от възрастите. Традицията бургаски състезатели да носят трибагреника продължават Александър Раднев, Янис Христов, Георги Митев, Росица Желязкова, Стела Димитрова, Александра Ненова, Гюлшен Исмаил, Виктор Узунов и Мартин Гаров. Всички те са възпитаници на старши треньора и председател на СКВТ „Черноморец” Петър Йонов.

Първите, одобрени от българските селекционери, които ще представят страната ни на международна сцена, са Александър Раднев, Янис Христов и Георги Митев. Тримата талантливи ватерполисти са включени в националния отбор на България за предстоящата квалификация за Европейското първенство на U15 в Тбилиси.
Както е известно домакин на шампионата на Стария континент е Бургас.

Първенството, което е първо за тази възраст, ще се проведе от 21 до 28 юни в „Парк Арена ОЗК”.

Бургаските състезатели бяха селектирани след проведения във Варна лагер – сбор на разширения състав. Треньори на националния отбор са Ангел Бенински и Найден Найденов. Групата включва 15 ватерполисти. Селекционерите събраха националите на 20 март в София. Ден по-късно българите отпътуваха за Тбилиси. От 22 до 24 март ватерполистите ни се включат в мачовете от международен турнир с участието на Грузия, Украйна и Турция. По програма следва съвместен лагер с грузинския национален отбор.

Европейската квалификация е от 28 до 31 март в Тбилиси.

Повиквателни за лагер с разширения състав на националния отбор – девойки до 17 г., получиха Росица Желязкова, Стела Димитрова, Александра Ненова и Гюлшен Исмаил. От 31 март до 6 април заедно с останалите момичета в тима бургазлийки ще проведат подготовка във Враца под ръководството на Венетка Начева.

В състава на националния отбор – юноши до 17 г., са включени Виктор Узунов и Мартин Гаров. Лагерът е във Варна от 31 март до 6 април. Подготовката е за предстоящата европейска квалификация в Истанбул от 2 до 5 май. Национален селекционер е Николай Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви